Κατοικία Digital Nomad
Άδεια διαμονής ψηφιακού νομάδα, τι είναι και πώς μπορείτε να την αποκτήσετε; Ποιος μπορεί να το αποκτήσει: πολίτης Ρωσίας, Λευκορωσίας, Ουκρανίας, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Αρμενίας και άλλων χωρών. Μην μπερδεύεστε με την “άδεια διαμονής για οικονομικά ανεξάρτητα άτομα”. Θα δημοσιεύσουμε για αυτό ξεχωριστά. Η άδεια διαμονής για οικονομικά ανεξάρτητα άτομα είναι μια βίζα μακράς διαρκείας, η οποία είναι ευκολότερη να αποκτηθεί, τουλάχιστον λόγω του γεγονότος ότι δεν απαιτούν βίζα D. Σύμφωνα με τις κυρώσεις, ο αναφερόμενος τύπος βίζας (καθώς και οι «χρυσές βίζες») δεν εκδίδονται σε πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, αντίθετα, η Digital Nomad Visa έχει γίνει αποτελεσματικό εργαλείο για τη μετανάστευση στην Ελλάδα.
Η βίζα είναι διαθέσιμη σε ψηφιακούς νομάδες – άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως για ξένες (μη ελληνικές) εταιρείες ή έχουν επιχείρηση εκτός της χώρας. Χορηγείται στον κύριο αιτούντα και τα μέλη της οικογένειάς του για 2 έτη με δικαίωμα παράτασης για 2 έτη, στη συνέχεια για άλλα 2 έτη και στη συνέχεια για 5 έτη. Μετά από αυτό το διάστημα (9 χρόνια) ο κάτοικος μπορεί να υποβάλει αίτηση για ιθαγένεια. Το κύριο target group της Digital Nomad Visa είναι επαγγελματίες πληροφορικής. Είναι για αυτήν την κατηγορία επαγγελματιών που υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ χωρών, τον οποίο συζητήσαμε λεπτομερώς στο άρθρο μας.
Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για διαμονή στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, είναι απαραίτητο να αποδειχθεί η παρουσία ενός αρκετά υψηλού εισοδήματος – 3.500 ευρώ το μήνα για τον κύριο υποψήφιο, συν 20% για τη σύζυγο και 15% για κάθε παιδί. Έτσι, το ύψος των αποδοχών για μια τριμελή οικογένεια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5.200 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, η τραπεζική κάρτα του αιτούντος (ρωσική ή ξένη) πρέπει να έχει ένα ελάχιστο ποσό για ένα έτος. Για ένα άτομο, πρέπει να «δείξετε» το ποσό των 40.000 ευρώ, για μια οικογένεια με παιδί – 60.000 ευρώ. Παρακάτω είναι ο κατάλογος των εγγράφων που θα χρειαστούν για να υποβάλετε αίτηση για άδεια παραμονής για ψηφιακό νομάδα: Διαβατήριο με βίζα Σένγκεν και σφραγίδα εισόδου στην Ελλάδα Δήλωση του αιτούντος ότι θα διαμένει στην Ελλάδα, αλλά δεν προτίθεται να παρέχει υπηρεσίες σε τοπικούς εργοδότες. Σύμβαση εργασίας με ανοιχτή ημερομηνία ή βεβαίωση εγγραφής μεμονωμένου επιχειρηματία. Φρέσκο εκχύλισμα από το USRN. Ο μισθός που καθορίζεται στη σύμβαση με τον εργοδότη πρέπει να υπερβαίνει τον καθορισμένο πήχη. Ένας μεμονωμένος επιχειρηματίας παρουσιάζει μια οικονομική έκθεση για τις δραστηριότητες.
Απόσπασμα από τον τραπεζικό λογαριασμό ή τους λογαριασμούς του αιτούντος, στον οποίο βρίσκεται το διαπιστωμένο ποσό και μπορούν να εντοπιστούν μηνιαίες μεταφορές εισοδήματος. Αποστολικά πιστοποιητικά γάμου και γέννησης τέκνων, εάν ήρθατε με την οικογένειά σας Συμφωνητικό ενοικίασης ή επιβεβαίωση ότι είστε ιδιοκτήτης ακινήτου στη χώρα Ελληνικός ΑΦΜ
Ιατρική ασφάλιση για όλα τα μέλη της οικογένειας (κοστίζει περίπου 100 ευρώ το άτομο) Θα χρειαστεί επίσης να πληρώσετε ένα τέλος 1000 ευρώ για τον κύριο αιτούντα, 150 ευρώ για τη σύζυγο. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών δεν χρειάζεται να πληρώσουν χρέωση. Τα έγγραφα για άδεια παραμονής ψηφιακού νομαδού μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Κατά κανόνα, το μεγαλύτερο μέρος της ταλαιπωρίας αναλαμβάνεται από μια υπηρεσία που ενεργεί με πληρεξούσιο από τον αιτούντα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όσοι έλαβαν ψηφιακή νομαδική βίζα, για να μην χάσουν το καθεστώς του κατοίκου, απαιτείται να παραμείνουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον 183 ημέρες το χρόνο. (Αλλά κατά κανόνα κανείς δεν ελέγχει) Τονίζουμε ότι η απασχόληση στην Ελλάδα με αυτή τη βίζα απαγορεύεται, αλλά επιτρέπεται το παθητικό εισόδημα.